رئیس سازمان نظام روانشناسی تشریح کرد
راهاندازی «ستاد امنیت روان و آرامبخشی» در استانها/ درباره «اختلال استرس پس از سانحه» چه میدانید؟
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از راهاندازی «ستاد امنیت روان و آرامبخشی» در مرکز و استانها و در راستای خنثیکردن اهداف دشمن از طریق تخریب روحیه مردم خبر داد و گفت: تا این لحظه، بیش از هزار روانشناس داوطلب در ستاد ثبتنام کردهاند که بخشی از این نیروها در اختیار هلالاحمر، بخشی در اختیار سازمان بهزیستی و بخش دیگری در مراکز خود سازمان نظام روانشناسی قرار میگیرند.
به گزارش نیکوکار، محمد حاتمی با اشاره به جنبههای روانشناختی جنگ اخیر اظهار کرد: با توقف درگیریها، باید به آسیبهایی که مردم از نظر روانی متحمل شدهاند، رسیدگی شود. بسیاری از مردم؛ چه کسانی که در معرض مستقیم بودند و چه آنان که اخبار را دنبال میکردند، دچار اضطراب، ترس و اختلالات مختلفی شدهاند. به همین دلیل، سازمان نظام روانشناسی، ستادی را تشکیل داده تا این موضوع بهطور ویژه رصد و مدیریت شود.
وی افزود: در این ستاد، کمیتههای تخصصی برای کودکان و نوجوانان، سالمندان، خانوادههای شهدا و آسیبدیدگان و نیز اختلالات روانی پس از جنگ (از جمله PTSD) شکل گرفتهاند. این کمیتهها هم نقش نظارتی دارند و هم آماده ارائه نیروی انسانی متخصص به نهادهایی مانند سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، کمیته امداد و حتی نهادهای نظامی هستند.
حاتمی اعلام کرد: تا این لحظه، بیش از هزار روانشناس داوطلب در ستاد ثبتنام کردهاند. بخشی از این نیروها در اختیار هلالاحمر، بخشی در اختیار سازمان بهزیستی و بخش دیگری در مراکز خود سازمان نظام روانشناسی قرار میگیرند. ساختار ستاد بهگونهای است که یک ستاد مرکزی در تهران و کمیتههای استانی همزمان فعالیت میکنند و بسیاری از این خدمات بهصورت رایگان از طریق سامانه ۴۰۳۰ و ۱۴۸۰، در اختیار مردم قرار میگیرد و هدف اصلی، جلوگیری از مزمن شدن آسیبهای روانی در جامعه است.
حاتمی در توضیح اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) گفت: وقتی فرد در معرض خطر مرگ یا مشاهده مستقیم وقایع هولناک مانند انفجار و بمباران قرار میگیرد، ممکن است دچار اختلالات روانی شود. علائم شایع آن شامل تپش قلب، تحریکپذیری، بیخوابی، پرخاشگری و اضطراب شدید است. اما تا زمانی که این علائم موقتی هستند، جای نگرانی جدی نیست. زمانی میتوان گفت فرد دچار PTSD شده که این نشانهها ماندگار باشند و زندگی روزمره او را مختل کنند. بنابراین توصیه ما به مردم این است که اگر نشانههایی مانند اضطراب، بیقراری یا تحریکپذیری را تجربه میکنند، حتماً به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند و اجازه ندهند مشکل ماندگار شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
درخواست هلالاحمر و کمیته ملی حقوق بشردوستانه برای محکومیت حملات صهیونیستی به امدادگران
-
۵ شهید و ۳۰ مجروح سهم ایثار جمعیت هلالاحمر/مشارکت حدود ۹ هزار امدادگر زبده
-
کشته شدن امدادگران هلال احمر بسیار دردناک است/ ضرورت حفظ انسانیت در جنگها
-
پیدا کردن ۲۰۲ مصدوم و شهید از زیر آوار توسط تیمهای آنست/ تلف شدن ۲ قلاده سگ نجات
-
چند تهدید بازیهای رایانهای برای کودکان
-
قلبهای تپنده در سنگر سلامت؛ روایتی از ایثار کادر درمان در روزهای جنگ
ارسال نظر