کد خبر: 15412

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: رویکرد این نهاد در جمع آوری صدقات و کمک‌های مردمی از سنتی به سمت روش‌های الکترونیک است و برهمین اساس شمار صندوق‌های صدقه کاهش می‌یابد و بهینه‌سازی می‌شوند.

به گزارش نیکوکار، حبیب الله آسوده افزود: بعد از شیوع بیماری کرونا در کشور و کم بودن پول فیزیکی در دست مردم همچنین تحول دیجیتال و استفاده از ابزارهای الکترونیک در زندگی روزمره، رویکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) در جمع آوری کمک‌های مردمی و صدقات از روش‌های سنتی به سمت روش‌های پرداخت الکترونیک تغییر کرد.

وی ادامه داد: یکی از روش‌های پرداخت صدقه الکترونیک از طریق دستگاه‌های کارتخوان است همچنین استفاده از پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، کدهای دستوری، وب کیوسک‌ها، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای شبکه اجتماعی مانند بله، روبیکا و آپ از دیگر روش‌های پرداخت صدقه در بستر الکترونیک محسوب می‌شود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) تاکید کرد: در کنار روش‌های یادشده با توجه به اینکه موضوع کاهش و بهینه‌سازی صندوق‌های فیزیکی را در دستورکار داریم؛ سامانه «سها» (سامانه هوشمند امداد) در کمیته امداد طراحی شد.

وی افزود: این سامانه با هدف و رویکرد اشتراک الکترونیکی برای هر فردی که بخواهد در امر خیر و کمک به نیازمندان شریک باشد؛ طراحی شد و فرد خیر با اشتراک در این سامانه می‌تواند کمک‌ها و محل هزینه کرد آنها را مشاهده و رصد کند.

 

شمار صندوق‌های صدقه کاهش می‌یابد/تغییر روش کمک به نیازمندان

 

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره)، سهل الوصول بودن پرداخت صدقه به روش الکترونیک و سرعت و دقت را از مزایای این نوع پرداخت ذکر کرد و گفت: برخی از خیرین تمایل دارند که کمک‌های آنها سریعتر به دست نیازمندان برسد و برای انجام این کار هم وقت زیادی از آنها گرفته نشود یا اینکه بر اساس نیت خاص صدقات آنها هزینه شود، در پرداخت صدقه به روش الکترونیک همه این موارد رعایت شده است.

وی اضافه کرد: در پرداخت الکترونیک صدقه، رسوب صدقه نداریم؛ مبلغ جمع آوری شده در اسرع وقت و براساس نیات خیرین توزیع و هزینه می‌شود اما گاهی برای برخی از نیت‌ها مانند کمک به درمان یا تحصیل باید مسیر خاص خود را طی کند و مقدمات آن فراهم شود.

آسوده در توضیح کاهش شمار صندوق‌های فیزیکی صدقه گفت: ۲ نوع صندوق صدقه خانگی و صندوق‌های فیزیکی مستقر در معابر را داریم که اکنون صندوق‌های معابر به طور کامل حذف نمی‌شود اما کاهش می‌یابد و در برخی از امکان و معابر که ظرفیت برقرای و استقرار صندوق‌های فیزیکی را ندارد؛ حذف می‌شود و به اماکنی که این ظرفیت را دارند؛ منتقل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه اولویت و رویکرد کمیته امداد در جمع آوری صدقات استفاده از روش‌های الکترونیکی است، تصریح کرد: به همین منظور پویش «هر ایرانی یک صندوق صدقه الکترونیکی» همزمان با سال ۱۴۰۴ و با هدف تسهیل در تحقق نیات خیرخواهانه مردم و خیران راه‌اندازی شد و اکنون ۳۰ هزار مخاطب جدید در این پویش جذب شده است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: نیکوکاران می‌توانند با ارسال عدد ۳ به سرشماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ لینک ثبت‌نام صندوق صدقه الکترونیکی را دریافت کنند و لینک ثبت‌نام با قابلیت انتخاب هر استان برای متقاضیان ارسال خواهد شد.

سال گذشته (۱۴۰۳) ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه مشارکت‌های مردمی برای کمک به نیازمندان از سوی مردم پرداخت شد. این کمک شامل ۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان کمک مستقیم مردم(۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن در قالب طرح کمک به ایتام، ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کمک به مراکز نیکوکاری و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هم مربوط به دبیرخانه زکات است.

از مجموع کمک‌های مردمی ۲۱ درصد آن برای ازدواج زوج های مددجو و خرید جهیزیه، ۱۷ درصد در حوزه درمان و سلامت، ۳۶ درصد در بخش ساخت و بهسازی مسکن، ۱۲ درصد برای تحصیل و امور فرهنگی و مابقی به صورت کمک های موردی و دیگر موارد هزینه شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب ها

ارسال نظر