نامه کولیوند به جمعیتهای ملی صلیبسرخ و هلالاحمر؛
هزاران نفر از سوءتغذیه شدید در غزه رنج میبرند/ضرورت اقدام فوری جمعیتهای ملی صلیبسرخ
رئیس جمعیت هلال احمر ایران در پیامی به جمعیتهای ملی صلیبسرخ و هلالاحمر اقدام و حمایت فوری برای مقابله با فاجعه انسانی در غزه را خواستار شد و اعلام کرد: بیش از ۵۰ هزار کودک کشته یا زخمیشده اند و هزاران نفر دیگر از سوءتغذیه شدید رنج میبرند.
به گزارش نیکوکار، پیرحسین کولیوند روز یکشنبه در واکنش به خشونتها علیه غیر نظامیان فلسطین پیامی را به جمعیتهای ملی صلیبسرخ ارسال کرد.
در این پیام کولیوند خطاب به جمعیتهای ملی صلیبسرخ با اشاره به گزارشها و بیانیههای اخیر یونیسف، سازمان جهانی بهداشت (WHO)، آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) و پزشکان بدون مرز(MSF)، وضعیت در میدان را بسیار بحرانی توصیف کرد و نیازمند مداخله انسانی فوری و هماهنگ دانست.
وی افزود: مردم غزه در رنجی غیرقابل تصور به سر میبرند؛ سوءتغذیه گسترده، گرسنگی و کمبود شدید دسترسی به غذا و آب پاک موجب شده است تا تعداد بی شماری از کودکان و غیرنظامیان در وضعیت بحرانی قرار گیرند. تخریب بیمارستانها و زیرساخت های بهداشتی، ارائه خدمات پزشکی ضروری را به شدت مختل کرده و بحران را تشدید میکند.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: از اکتبر ۲۰۲۳، سازمان بهداشت جهانی بیش از ۷۲۵ حمله به مراکز درمانی را گزارش کرده است. بیمارستانهایی مانند بیمارستان کمال عدوان، بیمارستان اندونزی، بیمارستان حمد برای توانبخشی و پروتز و بیمارستان اروپایی غزه به دلیل نزدیکی به مناطق مخاصمه خدمات پزشکی خود را متوقف کرده اند که وضعیت انسانی را وخیم تر ساخته است.
کولیوند اضافه کرد: سلامت زنان، به ویژه زنان باردار و شیرده، به شدت در معرض خطر است. یونیسف گزارش می دهد که از آوریل ۲۰۲۵، ۸۰ کودک بر اثر سوءتغذیه جان خود را از دست داده اند که افزایشی ۵۴ درصدی را ظرف کمتر از سه ماه نشان می دهد و هزاران کودک زیر ۵ سال در معرض سوءتغذیه شدید قرار دارند.
وی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته ملی حقوق بشر دوستانه از همه جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر میخواهند تا مأموریت حیاتی خود را مجدد تأیید کرده و اقدامات فوری برای حمایت از آسیب دیدگان انجام دهند.
رئیس جمعیت هلال احمر یادآور شد: مطابق با ماده ۲ مشترک کنوانسیونهای ژنو ۱۹۴۹، دولتهای عضو مسئولیت دارند تا به احترام به حقوق بین الملل بشردوستانه و حفاظت از کرامت غیرنظامیان درگیر در مخاصمات مسلحانه پایبند باشند و از جمعیت های ملی میخواهیم تا فوراً بیانیههای عمومی صادر کنند، با دولت های خود فعالانه تعامل داشته باشند و فشار دیپلماتیک قوی برای موارد زیر وارد کنند.
– توقف تمامی درگیریها و خشونت هایی که غیرنظامیان و عملیات های انسانی در غزه را تحت تأثیر قرار می دهد
– تسهیل در ارائه بدون مانع کمک های انسانی و خدمات پزشکی
– پاسخگو کردن مرتکبان و پایان دادن به مصونیت در برابر نقض حقوق بین الملل بشردوستانه.
کولیوند افزود: بحران جاری در غزه یادآور تعهد مشترک ما به انسانیت است. باید به طور جمعی برای صلح، حمایت از جان انسانها و کاهش رنج ها تلاش کنیم. با اقدام انسانی اصولی و تعامل مؤثر با دولت ها، میتوانیم ارزشهای بنیادین تعریف کننده جنبش خود را حفظ کنیم. ما همبستگی خود را با همه جوامع آسیب دیده و همکاران خود در سراسر جنبش در این روزهای دشوار تأیید میکنیم.
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز امروز یکشنبه با صدور نامهای فوری خطاب به نهادهای بینالمللی، خواستار مداخله بشردوستانه، قاطع و هماهنگ برای توقف فجایع انسانی در نوار غزه شد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
بسته ملی حمایت روانی از کودکان در شرایط بحران طراحی میشود
-
ساخت هنرستان دخترانه در منطقه ۱۴ تهران آغاز شد
-
مشاوره رایگان سامانه ۴۰۳۰ به زائران اربعین بدون هزینه رومینگ/خدمترسانی ۷۰ هزار نیرو
-
طرح محله محوری برای ارتقای سلامت اجتماعی و وفاق ملی اجرا میشود
-
صدای بیصدایان؛ از چالشهای زندگی توانیابان بهزیستی تا تعهدی برای بهبود
-
بیش از ۷۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند
ارسال نظر