معاون فنی و فن آوریهای نوین سازمان انتقال خون از تولید دستگاه اشعه خون با فناوری بسیار بالا با همکاری سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت: این دستگاه تولید داخلی است و یک اقدام ارزشمند در راستای خدمترسانی به بیماران نیازمند خون است و پس از تایید نهایی، به تعداد مورد نیاز کشور ساخته میشود.
به گزارش نیکوکار، دکتر عبادالله سالک مقدم با بیان اینکه دستگاه اشعه خون از تجهیزات مهم در زمینه فرآوردههای خونی است، اظهار کرد: همکاری سازمان انتقال خون با سازمان انرژی اتمی سبب تولید دستگاه اشعه خون شده که یک دستگاه با فناوری بسیار بالا است و فقط دو – سه کشور توانستهاند موفق به ساخت این دستگاه شوند. بازهم تاکید میکنم فناوری دستگاه اشعه خون بسیار بالا است و حساسیت آن به قدری زیاد است که اگر میزان تابش اشعه از یک میزان خاص افزایش یابد، فرآورده خونی از بین میرود و کارایی لازم را ندارد.
وی درباره ارزیابیهای انجام شده دستگاه اشعه خون گفت: سازمان انتقال خون نسبت به ارزیابی فنی دستگاه اشعه خون اقدام کرده و نتایج ارزیابیها بیانگر این است که این دستگاه هیچ تفاوت معناداری با نمونه خارجی ندارد. براساس برنامهریزیهای انجام شده، این دستگاه در اداره کل انتقال خون استان تهران نصب میشود تا سازمان انتقال خون نسبت به ارزیابی نهایی آن اقدام کند و در نهایت نیز منجر به تولید تعدادی از این دستگاهها برای رفع نیاز کشور شود.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه برخی فرآوردههای خونی میبایست اشعه دریافت کنند، توضیح داد: در برخی بیماران مانند افرادی که مبتلا به بیماریها مشکلات ایمنی هستند یا نوزادان نارسی که میبایست خون دریافت کنند، فرآورده خونی میبایست پیش از تزریق به بیمار، اشعه دریافت کند. اگر فرآورده خونی اشعه دریافت نکند، منجر به «بیماری پیوند علیه میزبان» “Graft-versus-host disease” میشود که ۱۰۰ درصد کشنده است. با توجه به این شرایط، ضرورت استفاده از دستگاه اشعه خون بسیار مهم است.
سالکمقدم درباره نصب این دستگاه در ادارهکل انتقال خون استان تهران گفت: با توجه به اینکه دستگاه اشعه خون، منبع رادیواکتیو دارد، برای نصب نیازمند مجوزها و زیرساختهای لازم است. سازمان انتقال خون توانسته است زیرساختهای لازم را فراهم کند و سازمان انرژی اتمی نیز در حال اعمال مسائل فنی است تا دستگاه قابلیت جابجایی داشته باشد. این دستگاه تولید داخلی است و یک اقدام ارزشمند است و پس از تایید نهایی، تعداد مورد نیاز کشور ساخته میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
حمله وحشیانه به مراکز درمانی و مردم؛ ۷۰۰ شهید غیرنظامی و ۱۸ شهید از کادر درمان
-
روایتی از حمله رژیم صهیونی به زندان اوین و عملیات نجات مجروحان
-
خدمات درمانی سرپایی تحت پوشش بیمه سلامت را بشناسید
-
خدمات سازمان بیمه سلامت در جنگ تحمیلی/ ارایه بیش از ۳میلیون خدمت سرپایی به بیمهشدگان
-
قدردانی پزشکیان از خدمات پرستاران در دوران جنگ
-
جزئیات مقاومسازی ساختمانهای آسیبدیده پایتخت در جنگ ۱۲ روزه
ارسال نظر