رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نقش فرهنگ و هنر در توانبخشی گفت: ۱۶۰۰ خانه هنر در مراکز توانبخشی و ۱۳۰ پایگاه هنری در روستاها بنا نهادیم چون اعتقاد داریم فرهنگ در توانبخشی نقش بیبدیل دارد.
به گزارش نیکوکار، سیدجواد حسینی در نخستین برنامه همکاری مشترک سازمان بهزیستی کشور با شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: توانخواهان بیش از توانبخشیهای حرفهای، پزشکی و زیستی به توانبخشیهای فرهنگی یا توانبخشیهای مبتنی بر معنویت و فضیلتهای معنوی نیازمند هستند.
وی به اقبال عمومی نسبت به فرهنگ قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر سازه فرهنگ بر اساس آموزههای قرآنی مستقر شود، مردم در فعالیتهای بهزیستی مشارکت میکنند.
واگذاری بیش از ۹۰ درصد ماموریتهای بهزیستی به ۲۳ هزار موسسه مردمی
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: بهزیستی، مردمی ترین سازمان دولت است به گونهای که از تقریبا ۱۷۰ ماموریتی که برای این سازمان تعریف شده، بسیاری از آنها در حوزه خدمت به مردم است و بر اساس احکام دائمی دولت، سلامت اجتماعی ماموریت این سازمان محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: بهزیستی بیش از ۹۰ درصد فعالیتهای خود را به ۲۳ هزار موسسه مختلفی سپرده است که مجوز از بهزیستی دارند و یارانه میگیرند و به عبارتی آنها بهزیستیهای مردمی هستند.
حسینی گفت: تلاش سازمان بهزیستی و فلسفه وجودی آن این است که اقشار جامعه و در برخی از موارد کل جامعه را از بدزیستن به سوی به زیستن، هدایت کند و در این راستا ماموریتهای فراوانی از جمله ماموریتهایی در حوزه غربالگری، مشاوره، مددکاری، توانبخشی، فرصت آفرینی، کاهش کنترل آسیبهای اجتماعی، نگهداری از کودکان بی سرپرست، بد سرپرست و کودکان کار کودکان خیابان، اعتیاد، طلاق، سالمندان، شیرخوارگان، زنان باردار و مردان و زنانی که پس از مرگ خانواده آسیب دیده و دچار فروپاشی شدهاند، دارد.
عزم جدی برای راهاندازی خانه هنر افراد دارای معلولیت
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر نیاز بهزیستی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بهزیستی، اصالتا برای بسط و گسترش عدالت شکل گرفت؛ بنابراین از این منظر فصل مشترکی با شورای عالی انقلاب داریم.
حسینی افزود: اگر فرد دارای معلولیت در یک کار هنری موفق شود دارای امید و عزت میشود البته کار درمانی و فیزیوتراپی اهمیت زیادی دارند اما هنر درمانی و تمسک قرآنی و توانبخشی فرهنگی نیز میتواند کاری کند که توانبخشی و پزشکی قادر به انجام آنها نیست؛ بنابراین مصمم هستم خانه هنر افراد دارای معلولیت راه اندازی شود و گسترش یابد.
راهاندازی باشگاه فرهنگی کودکان بیسرپرست
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مصمم هستیم باشگاه فرهنگیان کودکان بی سرپرست در منطقه اقدسیه تهران راه اندازی شود همچنین مصمم هستیم که مرکز پردیس و توانمندسازی کودکان در منطقه ظفر تهران راهاندازی شود.
حسینی افزود: در زمینه مسائل اجتماعی و کنترل آسیبهای اجتماعی، سه مرحله را طی کردیم. مرحله اول نگاه مبتنی بر نصیحت گرایی و آخرت گرایانه بود. اوایل انقلاب مرحله دوم نگاه مبتنی بر رویکرد کنترلی پلیسی بود و دهه ۶۰ به بعد، مرحله سوم رویکرد فرهنگی به مسائل و آسیبها بود.
وی اضافه کرد: معتقدیم اگر سازه فرهنگ به درستی در جامعه ترویج شود مهمترین نقش در کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی را دارد که به هر حال این جز وظایف سازمان بهزیستی است.
ایران در سال ۱۴۳۰ سالخورده است
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به برگزاری ۴۰ نشست در حوزه سالمندی اشاره کرد و گفت: سند راهبردی جامعی در این حوزه تدوین شده است که میتواند برای موج سالمندی پرشتاب در جامعه ایران برنامه داشته باشد.
حسینی تصریح کرد: در سال ۱۴۳۰ با روند کنونی یکی از سالمندترین کشورهای دنیا میشویم که در تبارشناسی سالمندی به آن «شدیدا سالخورده» اطلاق میشود؛ بنابراین برنامهریزیهایی برای این موضوع لازم است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
بیش از ۸ هزار مرکز نیکوکاری در کشور فعال است
-
مددکاران اجتماعی باید مشمول سختی کار شوند
-
راهاندازی باشگاههای فرهنگی و هنری ویژه کودکان بیسرپرست/ استفاده از ظرفیت مدارس برای آموزش سالمندان از هفته آینده
-
تشکیل کمیسیون بهزیستی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی/ لزوم تدوین الگوی حکمرانی اجتماعی سازمان بهزیستی
-
ضرورت شناسایی نقاط بیدفاع شهری برای مقابله با زورگیری در تهران/ پلیس نقاط آسیب پذیر را شناسایی کند
-
یارانه اردیبهشت دهکهای اول تا سوم واریز شد
ارسال نظر