رئیس ستاد جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام برنامه‌های این ستاد در راستای تسهیل فرزندآوری و حمایت از خانواده‌های پرجمعیت، گفت: تصویب دورکاری مادران دارای سه فرزند(با موافقت مدیران) و راه‌اندازی اتاق مادر و کودک در وزارتخانه از جمله این اقدامات است.

به گزارش نیکوکار، مهتاب رضیئی با تقسیم‌بندی فعالیت‌های ستاد جوانی جمعیت به دو بخش عمومی و اختصاصی، افزود:، تمرکز ما در حوزه عمومی بر تسهیل روند فرزندآوری برای همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصلاح قوانین حمایتی است.

وی، افزایش مبلغ پرداختی(حق) مهدکودک برای کارکنان زن دارای فرزند کمتر از ۶ سال به ۳ میلیون تومان در ماه را از جمله دیگر اقدامات حمایتی ستاد در این زمینه عنوان کرد و گفت: مبالغ هدیه ازدواج و تولد فرزند نیز برای کارکنان ۱۰ برابر افزایش یافته و به خانواده‌های دارای چهار فرزند و یا بیشتر، ۲۰ میلیون تومان پاداش بلاعوض پرداخت می شود.

رئیس ستاد جوانی جمعیت با اشاره به تصویب دورکاری مادران دارای سه فرزند با موافقت مدیران و راه‌اندازی اتاق مادر و کودک در وزارتخانه، اظهار کرد: اتاق مادر و کودک با هدف آرامش و آسایش همکاران و مراجعه‌کنندگان برای نگهداری از کودکان ایجاد شده است.

حمایت‌های فرهنگی و سینمایی

رضیئی همچنین به ماده ۲۵ قانون جوانی جمعیت اشاره کرد که مادران دارای سه فرزند و بیشتر از تخفیف ۵۰ درصدی بهای بلیط سینما به‌صورت ماهانه برخوردار می‌شوند و گفت: پس از هماهنگی با سازمان سینمایی و ثبت احوال، این طرح در سامانه سمفاد اجرایی خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ماده ۲۸ قانون تحکیم خانواده، از حضور فعال ستاد جوانی جمعیت در جشنواره فیلم فجر و انتخاب فیلم «بچه مردم» به عنوان اثر منتخب این حوزه در راستای تحقق اهداف این قانون خبر داد.

نمایشگاه‌های قرآن و کتاب؛ بستری برای ترویج خانواده

رئیس ستاد جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به حضور پررنگ ستاد در نمایشگاه بین‌المللی قرآن مردم، گفت: ارائه مشاوره‌های رایگان حقوقی، خانوادگی و بهداشتی از جمله برنامه های ستاد در نمایشگاه بود که با استقبال گسترده مردم نیز مواجه شد.

وی همچنین از راه اندازی اتاق‌های تخصصی با حضور نخبگان حوزه‌های جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و حقوقی را نیز برنامه‌های ستاد در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران برای تبیین و تشریح شعارها و پیام‌های مؤثر قانون جوانی جمعیت خبر داد.

ربه گفته وی، ونمایی از سایت «بخوانو» به عنوان مرجع کتاب‌های خانواده و جمعیت، برگزاری مسابقه طراحی شخصیت پردازی های حوزه پویا نمایی و تولید پویا نمایی یک‌دقیقه‌ای برای جریان‌سازی در فضای مجازی از دیگر برنامه‌های ستاد جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

سفیران جوانی جمعیت در مساجد

رئیس ستاد جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای طرح «سفیران جوانی جمعیت» در ۱۶۰ شهر و راه‌اندازی ۳۰۰ کانون تخصصی در مساجد خبر داد و گفت: ارائه مشاوره ازدواج، فرزندآوری و حل مشکلات خانواده‌ از مهم ترین اهداف راه اندازی کانون تخصصی مساجد است.

وی تأکید کرد: مساجد پایگاه‌های امن و مورد اعتماد مردم هستند و می‌توانند نقش کلیدی در ترویج فرهنگ خانواده‌پروری داشته باشند.

سیاست‌های کلی جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳ با مهمترین مطالبه مبنی بر پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت ابلاغ شد و پس از آن در سال ۱۳۹۵ سیاست‌های کلی خانواده تصویب شد که به واسطه این برنامه کلان و راهبردی، لزوم محور قرار دادن خانواده در برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها و قوانین مورد تاکید قرار گرفت.

در همین راستا، کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی پس از ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده، طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را به مجلس تقدیم کرد. در جلسه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ این کمیسیون، طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را براساس اصل ۸۵ قانون اساسی تصویب و پس از موافقت مجلس شورای اسلامی با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال، دهم آبان ۱۴۰۰ موافقت کرد.

قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در نهایت ۲۸ آبان ۱۴۰۰ از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد و دبیرخانه ستاد ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. مهمترین وظایف و برنامه‌های این ستاد، تهیه برنامه متناظر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با تقسیم کار ملی، تعیین نقش و ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی بین وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، نهادها و مجموعه‌های مرتبط با این قانون و نظارت بر نقش‌های تعیین شده،‌ پیشنهاد اعتبار دستگاه‌های مرتبط در بودجه سنواتی در موضوع جمعیت و فرزندآوری، تدوین شاخص‌های ارزیابی و سنجش اقدامات اثربخش بر رشد ازدواج و فرزندآوری به تفکیک بخش‌ها خانواده و اهدای سالانه جایزه ملی جوانی جمعیت از جمله این وظایف به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

ارسال نظر