در دولت تدبیر و امید محقق شد؛
بهرهمندی بیش از ۱۳ میلیون نفر از خدمات مشاوره سازمان بهزیستی
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، مهمترین اقدامات و دستاوردهای این حوزه در دولت تدبیر و امید را تشریح کرد و گفت: بیش از ۱۳ میلیون نفر در دولت تدبیر و امید از خدمات مشاوره و روانشناختی سازمان بهزیستی بهرهمند شدند.
به گزارش نیکوکار، بهزاد وحید نیا با اشاره به دستاوردها و اقدامات این دفتر برای جامعه هدف سازمان بهزیستی در دولت های یازدهم و دوازدهم گفت: ۳۰۷۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح کشور فعالیت دارند که خدمات روانشناختی و مشاوره حضوری با هدف کمک به ارتقای سطح سلامت روان جامعه و کاهش آسیبهای روانی اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و کمک به زندگی پایدار و رضایت بخش در این مراکز ارائه می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین خدمات مشاوره غیر حضوری شامل مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و مشاوره در فضای مجازی با هدف ارتقای سطح سلامت و بهداشت روان آحاد جامعه، کاهش آسیب های فردی، خانوادگی و اجتماعی نیز از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است. همچنین طی این سالها ۳۶۱ هزار و ۶۵۹ کودک در طرح غربالگری اضطراب شرکت کرده اند و حدود ۳۰ درصد از این کودکان جهت دریافت خدمات مشاوره ای بیشتر به روانشناس ارجاع شده اند.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: همچنین در تعامل با قوه قضاییه، ۵۲۰ مرکز مشاوره به منظور کاهش طلاق و در قالب «سامانه تصمیم» به زوجین متقاضی طلاق خدمات مشاوره ای داده اند و در مجموع بیش از ۱۳ میلیون نفر از سال ۹۲ تا سه ماهه اول سال ۹۹ از خدمات روانشناختی و مشاوره سازمان بهزیستی بهره مند شده اند.
وحیدنیا در ادامه از ارائه خدمات آموزشی در حوزه سلامت روان به بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: این خدمات به منظور ظرفیتسازی و ایجاد ساختار برای تقویت بنیان خانواده از طریق آموزش های پیش از ازدواج، زندگی خانواده و مهارت های زندگی با هدف کاهش آسیب های اجتماعی، ارتقای توانمندی های فردی جوانان در انتخاب همسر و تشکیل خانواده موفق، افزایش رضایت مندی و افزایش پایداری خانواده ها، و ترویج ازدواج و کاهش طلاق ارائه شده است که تدوین و بازبینی محتواهای آموزشی در حوزه مشاوره و آموزش پیش از ازدواج، هنگام ازدواج، آموزش زندگی خانواده، بلوغ و نوجوانی و همچنین بومی سازی محتوای مهارت های زندگی در سطح استان برای اولین بار در سطح کشور از مهمترین اقدامات این حوزه برای دستیابی به اهداف تعریف شده هستند.
وی به اقدامات اجتماع محور در حوزه سلامت روان نیز اشاره کرد و گفت: تقویت سرمایه های اجتماعی در فعالیت های تخصصی در حوزه سلامت روانی اجتماعی از طریق فعال سازی ۶۸ انجمن و باشگاه ازدواج و خانواده و ۱۷ تشکل صنفی مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح کشور صورت گرفته است. همچنین ۱۴۳ پروژه اجتماع محور در راستای «ارتقای سلامت روان محلی» در مناطق کمتر توسعه یافته در ۳۱ استان کشور اجرایی شده است.
تشکیل ۴۷۰ تیم روانشناختی در موقعیت بحرانی
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور افزود: همچنین در موقعیت های بحرانی و شرایط اضطراری، با تشکیل تیم های فوریتی «محب»، ارائه خدمات غربالگری و تریاژ روانشناختی جهت کاهش اثرات روانشناختی و اجتماعی مخاطرات و بلایا انجام شده است که در مجموع ۴۷۰ تیم محب تشکیل شده است.
وحیدنیا همچنین تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی دفتر به منظور جهت گیری و یکپارچگی ارائه خدمات سلامت روان به جامعه، تدوین بسته بیمه ای خدمات آموزشی و روانشناختی مبتنی بر بند ج ماده ۱۰۲ و اخذ تایید شورای عالی بیمه سلامت برای اجرا در قالب بیمه تکمیلی، کیفی سازی خدمات روان شناختی از طریق کمیته های گزینش علمی، بازبینی دستورالعمل ها، پایش و نظارت بر مراکز و خدمات روان شناختی، مشارکت فعال در تنظیم سند کنترل و کاهش طلاق با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجموعه شورای اجتماعی کشور را از مهمترین برنامه های راهبردی در جهت ارتقای کمی و کیفی خدمات حوزه سلامت روان برشمرد.
وی، در ادامه انعقاد هشت تفاهم نامه با انجمن اولیا و مربیان، ورزش و جوانان، شهرداری، معاونت بهداد ناجا، مطالعات ملی اعتیاد، صندوق بازنشستگی عشایر، انجمن دریانوردی، مرکز پژوهش های حوزه و دانشگاه را نیز از مهمترین اقدامات این حوزه در راستای ساماندهی خدمات مشاوره ای و آموزشی به جامعه دانست.
وحیدنیا درباره میزان تحقق اهداف در برنامه ها و طرح های اجرا شده نیز گفت: نتایج تحلیل مقایسه ای در سال های بین ۹۲ تا ۹۸، نشان دهنده رشد ۱۰۱درصدی در خدمات مشاوره ای، رشد ۱۳۹ درصدی در ارائه خدمات آموزشی و رشد ۱۴۸درصدی در توسعه مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی حضوری دولتی و غیردولتی است. همچنین مستند سازی اطلاعات و ثبت خدمات ارائه شده در سامانه های ذی ربط، شاهدی بر شفافیت در اقدامات انجام شده هستند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
ارائه «تخفیف» شهریه به دانشآموزان سمپادی دارای مشکلات مالی
-
اعلام نتیجه نهایی اولین آزمون استخدامی اختصاصی معلولان
-
بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست
-
روند رو به رشد سهم هزینههای سلامت از سبد خانوار/ نگرانی از روند افزایشی «پرداخت از جیب» برای سلامت
-
۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال ۶۰ هزار مددجوی بهزیستی
-
آغاز کارزار رسانهای والدآگاه؛ فرزند ایمن/تشکیل تیمهای پیشگیری از اعتیاد در ۳۹۰۰ محله
ارسال نظر