افرادی که در کودکی، آزار یا بیتوجهی میبینند، در بزرگسالی از مشکلات روزمره، احساس ناراحتی بیشتری میکنند و از لحظات خوب کمتر لذت میبرند.
به گزارش نیکوکار، وبگاه نوروسایِنس نیوز در گزارشی آورده است: یافتههای جدید پژوهشگران دانشگاه هریوتوات در اسکاتلند نشان میدهد که تجربیات ناخوشایند دوران کودکی باعث میشود افراد به رویدادهای بد واکنش منفیتری نشان دهند؛ ضمن اینکه بر نحوه واکنش آنها به رویدادهای خوشایند زندگی روزمره نیز تأثیر میگذارد.
پژوهشگران روی دو هزار بزرگسال ۳۵ تا ۸۶ ساله مطالعه کردند تا دریابند تأثیر ناملایمات دوران کودکی بر واکنش افراد به تجربیات روزمره، خوب و بد، چگونه است. افراد شرکتکننده در پژوهش به مدت هشت روز، تجربیات و احساسات خود را نوشتند.
دکتر سوفی پاتر (Sophie Potter)، سرپرست گروه پژوهشی گفت: افرادی که در کودکی آزار جسمی و عاطفی را تجربه کردهاند، واکنشهای عاطفی قویتری به مشکلات روزمره نشان میدهند. آنها واکنش منفی بیشتری به اتفاقات بد نشان میدهند؛ ضمن اینکه درباره اتفاقات خوب، کمتر احساس خوشحالی میکنند. در واقع، به نظر میرسد در برخی موارد رویدادهای خوب نیز واکنشهای منفی آنها را برمیانگیزند.
بر اساس یافتههای این پژوهش، تجربیات ناخوشایند دوران کودکی به طور نامحسوس، زندگی عاطفی دوران بزرگسالی را شکل میدهد. ممکن است این افراد از یک اختلال بالینی عمده رنج نبرند، اما ناملایمات دوران کودکی تأثیری نامحسوس بر زندگی روزمره آنها داشته باشد.
دکتر پاتر توضیح داد: فهم این موضوع که تجربیات ناخوشایند دوران کودکی ممکن است در دوران بزرگسالی بر نحوه تجربه وقایع خوب و بد تأثیر بگذارد، احتمالاً به افراد کمک میکند تا رفتارهای خود را تنظیم کنند و سازگار شوند.
گزارش این پژوهش در مجله ایموشِن (Emotion) انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
برخورد با بدعهدی شرکت بیمهگر خدمات بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان
-
رئیس سازمان اورژانس: از همه امکانات برای خدمت به مسافران نوروزی استفاده کردیم
-
۲۶ بیمار هموفیلی به دلیل تحریم و کمبود دارو جان باختند
-
کمک ۶۹۰ میلیارد ریالی خیران مدرسهساز گلپایگانی
-
بیش از ۲۷ هزار یتیم و فرزند محسنین تحت حمایت کمیته امداد هستند
-
بیش از ۴ هزار معلول مشغول به کار شدند
ارسال نظر