وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مددکاران اجتماعی را بازوان اصلی نظام سلامت برای ارائه خدمت به افراد، گروهها و خانوادههای درگیر با آسیبهای اجتماعی هستند.
به گزارش نیکوکار، از وزارت بهداشت، محمدرضا ظفرقندی با صدور پیامی ضمن گرامیداشت روز جهانی مددکاری اجتماعی، افزود: در دنیای امروز، سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ارزشمندترین سرمایههای انسانی و اجتماعی، پشتوانهای ملی و از همه مهمتر، شاخصی برای توسعهیافتگی است چراکه انسان سالم، محور و خط مشی توسعه پایدار تلقی میشود.
وی تصریح کرد: تحقق این امر مستلزم تقویت همبستگی بیننسلی برای رفاه پایدار است، زیرا نسلهای مختلف در شکلدهی به سلامت اجتماعی و مقابله با آسیبهای اجتماعی نقش کلیدی دارند.
ظفرقندی اظهار کرد: طی سالهای متمادی، مشکلات اقتصادی، تحریمها، مسائل و آسیبهای اجتماعی فشار زیادی بر افراد جامعه وارد کرده و سلامت انسان در همه ابعاد را تحت تأثیر قرار داده است، در چنین شرایطی، همبستگی بیننسلی و همکاری میان گروههای مختلف سنی و اجتماعی میتواند بستری مناسب برای افزایش تابآوری جامعه و بهبود رفاه اجتماعی ایجاد کند.
به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت، حالت رفاه کامل جسمانی، روانی و اجتماعی است و صرفاً فقدان بیماری یا معلولیت نیست، این تعریف در مورد سلامت اجتماعی نیاز به توسعه بیشتری دارد، چراکه آسیبهای اجتماعی هم علت و هم معلول سطح سلامت اجتماعی در جامعه هستند.
ظفرقندی تاکید کرد: در این میان، همبستگی بیننسلی در سیاستگذاریهای اجتماعی و حمایتهای مددکاری نقش اساسی در کاهش آسیبها و افزایش کیفیت زندگی افراد دارد.
وی با اشاره به اینکه شعار سال ۲۰۲۵ فدراسیون بینالمللی مددکاری اجتماعی با عنوان «تقویت همبستگی بیننسلی برای رفاه پایدار»، گفت: این شعار تأکیدی بر اهمیت پیوند میان نسلها در تحقق عدالت اجتماعی و سلامت اجتماعی پایدار دارد.
وی افزود: با افزایش شکافهای نسلی و تغییرات سریع اجتماعی، لازم است سیاستگذاریها و برنامههای اجتماعی بهگونهای طراحی شوند که حمایت از تمامی گروههای سنی را تضمین کنند و مددکاران اجتماعی، با نقش بیبدیل خود، میتوانند این همبستگی را تقویت کرده و شرایطی فراهم آورند که نسلهای مختلف در کنار یکدیگر برای ارتقای رفاه اجتماعی گام بردارند.
وی اظهار کرد: در این میان افزایش سواد سلامت اجتماعی در بین آحاد جامعه، فارغ از سطح تحصیلات و یا موقعیتهای اجتماعی و اقتصادی یکی از قدمهای مهم و مؤثر در پیشگیری است، بسیاری از مردم دانش و نگرش مناسب در مورد رعایت بهداشت فردی در سلامت جسمی را دارند و این امر در ارتقاء سطح بهداشت عمومی بسیار مؤثر است.
به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نه تنها مردم عادی بلکه بعضا جامعه علمی نیز به اهمیت سلامت اجتماعی توجه کافی ندارند و یا اصلاح نگرش در مورد ضرورت توجه به آسیب های اجتماعی در آنها صورت نگرفته است.
روز جهانی مددکاری اجتماعی، که هر ساله در سومین سهشنبه ماه مارس گرامی داشته میشود، فرصتی برای ارج نهادن به تلاش های مددکاران اجتماعی و افزایش آگاهی نسبت به نقش حیاتی آنها در جوامع است، این روز به منظور تجلیل از دستاوردهای مددکاری اجتماعی، ارتقاء خدمات اجتماعی و دفاع از عدالت اجتماعی و حقوق بشر گرامی داشته میشود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
ارائه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار خدمت توسط هلال احمر
-
رفع چالش موقعیتیابی بیماران برای اورژانس/ نرمافزارهای مکانیاب را نصب کنید
-
آزادی ۲۵ زندانی با کمک کارکنان بانک صادرات استان آذربایجانشرقی
-
مدیریت استرس و اضطراب در سالمندی؛ راهکارهایی برای سالمندان و خانوادهها
-
ادامه نهضت مدرسه سازی با کمک سازمان شهرداریها
-
نیمی از خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد بانوان سرپرست خانوار هستند
ارسال نظر