کد خبر: 14902

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با تشریح عملکرد سه ساله مدیریت شهری در حوزه آسیب‌های اجتماعی، گفت: براساس آمار سازمان بهزیستی سه هزار کودک کار در تهران ساماندهی شدند و دیگر آنها را سر چهارراه‌ها نمی‌بینیم.

به گزارش نیکوکار، سیدمحمد نقیب روز دوشنبه در سلسله نشست‌های هم‌اندیشی‌ شهر آرمانی که با محوریت بررسی عملکرد سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در ایوان شمس در حال برگزاری است، افزود: بیش از ۴۰ مرکز پویاشهر از گذشته راه‌اندازی و تحصیل این کودکان و بازماندگان از تحصیل به ظرفیت پنج هزار و ۵۰۰ نفر در این مراکز در حال انجام است که همه این اقدامات با کمک بهزیستی بوده است.

وی به برنامه‌ آزادسازی زندانیان زن در قالب طرح خیمه یاری اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه آسیب‌ها و مشارکت‌های اجتماعی یکی از بهترین اقدامات شهر این حوزه بوده است.

نقیب در بخش دیگری اضافه کرد: در حوزه افراد معتاد متجاهر بیش از هفت هزار و ۸۵۰ نفر ظرفیت درمان در این دوره ایجاد شده که بی نظیر است.

وی افزود: ساخت ۱۱ مرکز درمان اعتیاد شامل هفت مرکز برای آقایان و چهار مرکز برای بانوان به انجام رسید که تا پیش از این در تهران وجود نداشت و امروز می‌توانیم مدعی باشیم که کلونی و پاتوق آسیب به معنای گذشته آن در پایتخت نداریم.

ساماندهی یک هزار معتاد متجاهر روددره فرحزاد

نقیب با بیان اینکه تشکیل قرارگاه اجتماعی در شهر تهران منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی پایتخت شد، گفت: رهبر انقلاب فرمودند هر کس دل مردم را خالی کند، مجرم است و به این دلیل باید اتفاقات ارزشمند رخ داده را برای مردم بیان کنیم و بگوییم در شهر چه تغییرات مثبتی رخ داده است.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران به ساماندهی مراکز و کلونی‌های آسیب پایتخت اشاره کرد و ادامه داد: در روددره فرحزاد بیش از یک هزار معتاد متجاهر ساماندهی و هشت هزار تُن زباله از این محل جمع آوری و منتقل شد.

وی ادامه داد: روددره بیش از ۳۰ سال در اختیار معتادان متجاهر بود اما اکنون و با تدبیر مدیریت شهری در این دوره، این فضا پاکسازی و به عنوان تفرجگاه برای مردم آماده شده است.

سه‌ هزار کودک کار در تهران ساماندهی شدند

 

نقیب تاکید کرد: در روزهای نخست حضور در روددره فرحزاد به سمت مسوولان شهرداری تیراندازی شد و نمی‌گذاشتند تا معتادان از روددره خارج شوند اما به زودی فاز دوم این طرح نیز اجرا و وسعت این پارک افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه به خود می‌بالیم که اکنون کسی در تهران نداریم که آسیب دیده باشد و شهرداری آن را نپذیرد، افزود: در گذشته کسی مسوولیت نگهداری و درمان معتادان زخم باز، عفونی، صغر و کبر سن را قبول نمی‌کرد اما اکنون اعلام می‌کنیم آسیب دیده‌ای در شهر نداریم که به مجموعه شهرداری مراجعه کند و ما حاضر به پذیرش آن نباشیم.

نقیب به فعالیت مددسراها و گرمخانه‌های شهرداری و افزایش ظرفیت آنان اشاره کرد و گفت: ظرفیت دائمی ۲ هزار نفری در پایتخت داریم که این ظرفیت در کنار یک هزار نفر ظرفیت مددسرای متحرک در فصل سرما فعال است؛ این مقدار برای شهر تهران کافی است چرا که در سه سال گذشته هیچگاه این ظرفیت کامل نشده است.

وی اضافه کرد: بر خلاف برخی ادعاهای رسانه‌ای مجموع افراد نیازمند ما تعداد بالایی نیست و ظرفیت ایجاد شده پاسخگوی نیازها است.

۳۰ همراه‌سرا بیمار باید ایجاد شود

وی به راه اندازی همراه سراها اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته چادرخوابی در اطراف بیمارستان‌ها داشتیم که اکنون با کمک خیران ۹ همراه سرا در تهران فعال است که فقط سه همراه سرا در کنار بیمارستان امام خمینی(ره) راه اندازی شده اما نیازمند احداث ۳۰ همراه سرا هستیم که با کمک خیران امکان پذیر است.

نقیب از تکمیل و راه اندازی مراکز جامعه پذیری برای صیانت از افراد درمان شده خبر داد و گفت: اکنون در چند مرکز از جمله در منطقه ۱۲ مرکز جامعه پذیری راه اندازی شده که علاوه بر اشتغال و ارتباط با خانواده فرایند احیا و بازگشت را دنبال می‌کنند.

هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی شد

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران هم در این نشست گفت: در قرارگاه اجتماعی تمام دستگاه‌ها توانستند دست به دست یکدیگر دهند تا امروز شاهد باشیم شهر به سمت طراوت حرکت می‌کند.

پرویز سروری با اشاره به اینکه باید همه زیر یک پرچم برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی حرکت‌ کنیم، اظهار کرد: ما نمی‌توانیم نسبت به آسیب‌هایی که در شهر هستند، بی‌اعتنا باشیم؛ بسیاری تلاش کردند و بودجه‌های سنگین گذاشتند برای اینکه بتوانند با آسیب‌های اجتماعی مقابله کنند و راه حل‌هایی را نیز پیدا کردند اما نتوانستند.

سروری با اشاره به اینکه در دوره چهارم تلاش‌های بسیاری کردیم و زحمت‌های بسیاری کشیده شد، اما نتوانستیم مشکلات روددره فرحزاد را رفع کنیم، تصریح کرد: امروز این مشکلات رفع شده‌اند و این‌ یک توفیق بزرگ است.

وی یادآور شد: این‌ توفیق برای این امر به دست آمد که تمام ظرفیت‌هایی که در این حوزه مسئولیت داشتند، از «من» عبور کردند و در سایه پرچم هم‌افزایی هریک گوشه‌ای از کار را گرفتند؛ در این دوره هفت هزار و ۵۰۰ تخت را تجهیز کردیم تا به سازمان‌های مسئول در این زمینه کمک کنیم، این امر اقدام بزرگی بود.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با تاکید بر اینکه در این دوره قوه قضاییه در میدان حاضر می شود، گفت: این امر که تمام دستگاه‌ها در این زمینه احساس مسوولیت می‌کنند و تلاش می‌کنند تعامل و هم‌افزایی داشته باشند، یک مدل بسیار موفقی بود که تحت‌ عنوان قرارگاه اجتماعی در مدیریت شهری شکل گرفت.

وی تاکید کرد: ما به‌ پایان راه نرسیدیم اما آغاز خوبی داشتیم و این امر به ما انرژی و پتانسیل جدیدی را تزریق می‌کند که با یک اقدام مسوولانه‌تری نسبت به موضوعات حرکت‌کنیم و روزهای روشن‌تری را برای تهران رقم بزنیم.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب ها

ارسال نظر