رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۲۰۸ هزار نفر از افراد دارای معلولیت کمبینایی و نابینایی تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ۱۲ درصد معلولان تحت پوشش را تشکیل میدهند. ۱۳۰ هزار نفر از این افراد مران و حدود ۷۰ هزار نفر زن هستند.
به گزارش نیکوکار، وحید قبادی دانا در نشست تخصصی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جامعه نابینایان کشور و انجمن های فعال در امور نابینایان به مناسبت روز جهانی عصای سفید برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۸۶ هزار نفر از این افراد را معلولان شدید و خیلی شدید بینایی تشکیل میدهند. البته در دنیا هم ۲۸۰ میلیون نفر دچار معلولیت بینایی هستند که یک پنجم آنها را نابینایان مطلق تشکیل میدهند.
وی بیان کرد: در ارتباط با موضوع اشتغال، معیشت و بهداشت، آموزش و مسکن وضعیت مناسب سازی و… مشکلاتی وجود دارد که مشکلات عدیده و زیادی است که هرکدام از آنها یک پیل افکن است، اما این باعث نشده که افراد نابینا باز بمانند. شاهدیم که حدود ۳۰۰۰ نفر از این افراد در رشتههای دانشگاهی مشغول تحصیل هستند.
قبادی دانا با بیان اینکه حدود ۲۳ هزار نفر از دانشآموزان ما را دانشآموزان نابینا و کمبینا تشکیل میدهند، ادامه داد: این افراد در قالب انجمنها و گروههایی برای دفاع از حقوق خودشان متشکل شدند و امروز ۵۲ تشکل افراد دارای مشکلات نابینایی و کمبینایی در کشور حضور دارند و در قالب شبکه ملی تشکلهای افراد نابینا متشکل شدند، انتخاباتشان برگزار شد و اعضای هیات مدیره مشخص شدند. این امکان را میتوانند فراهم کنند تا بتوانند نظر کارشناسی دقیق و تخصصی دهند و تصمیم گیریهایی که برای آنها می شود با حضور خودشان می تواند به طور رسمی ـ توسط تشکلهای موجود و شبکه ملی افراد دارای نابینایی ـ شکل گیرد.
وی این را هم گفت که با نظر تخصصی معاونت حقوقی ریاست جمهوری هم مجوز فعالیت افراد دارای معلولیت و کسانی که در حوزه سازمان بهزیستی فعالیت می کنند، توسط سازمان بهزیستی به طور خاص صادر میشود.
قبادی دانا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صندوق فرصتهای شغلی، خاطرنشان کرد: صندوق فرصتهای شغلی که ظرفیت مغفول ماندهای است که در ماده ۱۰ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت است، میتواند زیرساخت خوبی برای اشتغال افراد دارای معلولیت به ویژه افراد نابینا باشد که میتواند مدنظر قرار گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موضوع مناسبسازی گفت: موضوع مناسبسازی بسیار مهم است و با توجه به مانعزدایی برای افرادی که می خواهند در عرصه اجتماع حضور پیدا کنند، یکی از موارد بحث مناسبسازیهای فیزیکی، معابر، ادارات، سازمانها و محیطهای مختلف آموزشی و فرهنگی است.
قبادیدانا همچنین بر مناسبسازی منابع آموزشی برای افراد دارای مشکلات نابینایی تاکید کرد و گفت که خط بریل و کتابهای گویا محدود است و افرادی که می خواهند مطالعه و تحصیل کنند و آموزش ببینند، نیاز است برای آموزش فکر اساسی شود.
قبادی دانا در ادامه با بیان اینکه پیشگیری از مشکلات بینایی کار بزرگی است که از سال ۱۳۷۵ این کار توسط سازمان بهزیستی صورت گرفته است، گفت: تاکنون ۴۸ میلیون نفر کودک بین ۳ تا ۶ سال در سالهای متمادی مورد بررسی قرار گرفتند و افرادی که دچار مشکل بودند ارجاع شدند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به موضوع مسکن نیز اظهار کرد: بودجه مسکن بهزیستی در سال حدود ۴۵ میلیارد تومان بود که با حمایتهایی که صورت گرفت و مساعدت مجلس در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۱۵۰۰ میلیاردتومان در تبصره ۱۴ گذاشته شده که ۵۰۰ میلیاردتومان برای جبران میزان درصد سود وام مسکن است که به وام قرض الحسنه تبدیل میشود و ۱۰۰۰ میلیاردتومان هم برای کمکهای بلاعوض ساخت مسکن لحاظ شده که می تواند جهشی را برای ساخت مسکن معلولان ایجاد کند اما تاکنون تخصیص آن نزدیک به صفر بوده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
ارائه «تخفیف» شهریه به دانشآموزان سمپادی دارای مشکلات مالی
-
اعلام نتیجه نهایی اولین آزمون استخدامی اختصاصی معلولان
-
بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست
-
روند رو به رشد سهم هزینههای سلامت از سبد خانوار/ نگرانی از روند افزایشی «پرداخت از جیب» برای سلامت
-
۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال ۶۰ هزار مددجوی بهزیستی
-
آغاز کارزار رسانهای والدآگاه؛ فرزند ایمن/تشکیل تیمهای پیشگیری از اعتیاد در ۳۹۰۰ محله
ارسال نظر