رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از ارائه آموزشهای بینالمللی امداد و نجات به ۱۲۰ تن از امدادگران آتشنشانی و هلال احمر خبر داد.
به گزارش نیکوکار، رضا کرمی محمدی با اشاره به طرح تشکیل و سازماندهی تیم های جستجو و نجات شهری بر پایه الگوهای بین المللی، گفت: هدف از اجرای این طرح، مدیریت سازماندهی شده مقابله با حوادث فاجعه بار، با الگوبرداری از استانداردهای بین المللی است. در اینصورت، میتوان با استفاده از یک زبان مشترک و تجارب مستندسازی شده تیمهای تخصصی سایر کشورها، میزان تلفات و آسیب های ناشی از زلزله یا سوانح مشابه را در زمان طلایی ۷۲ ساعت پس از وقوع این بلایا، به حداقل رساند.
کرمی محمدی حضور به موقع و موثر در حوادث فاجعه بار را در جهت ارزیابی سریع اولیه، تهیه گزارش های دقیق، اولویت بندی عملیات و انجام اقدامات حیاتی و بالینی لازم برای کاهش تلفات انسانی از اهداف اصلی این طرح برشمرد.
وی افزود: طرح تشکیل و سازماندهی دو تیم سنگین بین المللی جستجو و نجات شهری برای اولین بار در ایران، با ابلاغ سازمان مدیریت بحران کشور به عنوان متولی اصلی طرح، همکاری دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، وزارت امور خارجه و سفارت کشور اتریش در تهران در حال انجام است که در مرحله اول آن ۱۲۰ نفر از نیروهای جمعیت هلال احمر استان تهران و سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران که پس از انجام سنجش سلامت پزشکی، تست و آزمون آمادگی جسمانی و ارزیابی توانایی های مهارتی، براساس فرآیند تعریف شده بین المللی انتخاب شده اند، آماده شرکت در دوره ها هستند.
وی با بیان اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به عنوان مجری طرح، تعریف ساختار سازمانی، گزینش نیروها، تهیه لیست تجهیزات، برنامه ریزی برگزاری دوره های آموزشی و اقدام برای جذب کمک های خارجی را در دستور کار خود دارد، افزود، این سازمان تا کنون نسبت به خرید تجهیزات انفرادی برای شرکت کنندگان در دوره های آموزشی، به کارگیری مشاوران خارجی برای تهیه برنامه کاری اجرای طرح تا سال ۲۰۲۳، برگزاری برنامه های تست و آزمون های آمادگی و برگزاری کلاسهای آموزشی تئوری و عملی، اقدام کرده است.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره موارد آموزش داده شده به امدادگران در این دوره گفت: این دوره شامل مباحث آموزشی نظیراصول جستجو و نجات، برنامهریزی و ارزیابی صحنه، ساختار و جانمایی مرکز فرماندهی، هدایت عملیات جستجو در آوار، ملاحظات پزشکی در آوار، سیستم های بالابر، دستگاه تنفسی، سرویس و نگهداری و کار با تجهیزات، عملیات میدانی، تجهیزات و کارگاه های نجات با طناب، جابجایی و انتقال مصدوم از سطح به ارتفاع، جابجایی و انتقال مصدوم از ارتفاع به سطح، جابجایی و انتقال مصدوم در فضاهای معلق و جابجایی افقی و شیب دار مصدوم در ارتفاع است.
به گفته کرمی محمدی، مأموریت تیمهای جستجو و نجات شهری عمدتاً آوارهای ساختمانی، فضاهای محصور و همچنین ساختمانها و تأسیسات مرتفع است.
کرمی محمدی به ضرورت راه اندازی تشکیلات ملی جستجو و نجات شهری اشاره کرد و گفت: پس از وقوع یک زلزله مخرب یا حوادثی مشابه، مدت زمان رسیدگی به تمامی مجروحین و افراد گرفتار در آوار بسیار محدود است. در این وضعیت، به شبکه ای از تیمهای جستجوونجات محلی، استانی، کشوری و بین المللی نیاز است که مرحله به مرحله برای عملیات مقابله وارد عمل شده تا در کوتاهترین زمان ممکن که حداکثر ۷۲ ساعت پس از وقوع است، به نیاز حادثه پاسخ دهند. زیرا در این محدوده زمانی، تنها فرصتی است که می توان اکثریت مجروحین و افراد گرفتار در سناریوهای مختلف آوار را که شانس زنده ماندن دارند، نجات داد.
به گفته رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، حوادثی که در محیطهای شهری رخ می دهد، گاه با تلفات و خسارات سنگینی همراه است ودراین صورت امدادرسانی به آن نیازمند طیف وسیعی از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی متخصص خواهد بود که اجرای این طرح به دنبال تامین این موارد است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
ارائه «تخفیف» شهریه به دانشآموزان سمپادی دارای مشکلات مالی
-
اعلام نتیجه نهایی اولین آزمون استخدامی اختصاصی معلولان
-
بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست
-
روند رو به رشد سهم هزینههای سلامت از سبد خانوار/ نگرانی از روند افزایشی «پرداخت از جیب» برای سلامت
-
۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال ۶۰ هزار مددجوی بهزیستی
-
آغاز کارزار رسانهای والدآگاه؛ فرزند ایمن/تشکیل تیمهای پیشگیری از اعتیاد در ۳۹۰۰ محله
ارسال نظر