دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه اعتیاد در رأس آسیب‌ها قرار دارد، گفت: هیچ دولتی به تنهایی و بدون حضور مردم و دلسوزی خیرین نمی‌تواند به رفع همه آسیب‌ها بپردازد براین اساس دولت با کمک مردم و خیرین می تواند به رفع آسیب‌ها بپردازد.

به گزارش نیکوکار، اسکندر مؤمنی در هفته مبارزه با موادمخدر، امروز چهارشنبه چهارم تیرماه که به «مشارکت خیرین، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی؛ تقویت برنامه‌های کاهش تقاضای موادمخدر» نام‌گذاری شده است، در نشست تخصصی با مجمع خیرین کشور ضمن تبریک دهه کرامت گفت: از مجمع خیرین کشور که بدون منت و اخلاص به بخش‌ مختلف کمک می‌کند و در امور خیر مشارکت بسیاری دارد برای یاری این حوزه دعوت کردیم تا به همفکری در این حوزه هم‌اندیشی کنیم.

مؤمنی با بیان اینکه اگر همه اقشار جامعه در این امر یاریگر هم باشند، به نتایج اثربخشی خواهیم رسید، افزود: به طور مثال در تبریز کمترین سرمایه‌گذاری دولتی و بیشترین نتیجه را شاهدیم، خیرین در آن استان کمک‌های بسیاری به معتادانی که جهت درمانشان اقدام کرده‌اند، دارند؛ مانند مهارت زنبورداری و تولید عسل از سوی بهبودیافتگان، به‌گونه‌ای که این محصول به آذربایجان نیز صادر می‌شود، همچنین در قم، بهبودیافتگان مهارت تولید مهر و تسبیح را آموزش دیده‌اند و محصولاتشان در بازار آن استان به فروش می‌رسد.

وی بیان کرد: ایجاد مرکز نگهداری فرزندان دارای خانواده آسیب‌دیده از دیگر اقداماتی است که در صورت ایجاد آن، می‌توان از رها شدن و اعتیاد کودک یا نوجوانی در جامعه جلوگیری کرد و ایجاد چنین مرکزی از سوی خیرین بسیار راهگشا خواهد بود.

مؤمنی بر اشتغال بعد از درمان تأکید کرد و آن را بسیار مهم برشمرد و گفت: اشتغال انگیزه و عاملی مهم در عدم بازگشت فرد به اعتیاد است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

وی اضافه کرد: طی ۴۰ دهه گذشته، در چهار حوزه مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی اقدامات گسترده‌ای انجام شد که همگامی و متوازن بودن این چهار حوزه با یکدیگر، موجب رسیدن به نتیجه موفق در مبارزه خواهد شد.

مومنی افزود: انتظار جامعه آن است که موادمخدر در کشور نباشد تا کسی مصرف نکند، البته این انتظار درستی است و لازم است اما کافی نیست؛ چرا که تولید موادمخدر در افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی حدود ۲۰۰ تن بود که بعد از گذشت نزدیک به دو دهه، تولید موادمخدر به بیش از ۹ هزار تن رسید.

دبیرکل ستاد بیان کرد: طبق گزارش سال ۲۰۲۰ سازمان ملل، ۹۰ درصد تریاک، ۲۶ درصد هرویین و ۴۸ درصد مرفین در دنیا از سوی ایران کشف می‌شود که رقم قابل توجهی است و حاکی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با موادمخدر است.

مؤمنی افزود: در حوزه‌های پیشگیری، توانمندسازی، اشتغال و بازگشت بهبودیافتگان به جامعه نقش خیرین و نهادهای فرهنگ‌ساز بسیار مهم است و همان‌طور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، «اعتیاد در رأس آسیب‌ها است»؛ چرا که اعتیاد هم خودش آسیب است و هم منشا آسیب‌های دیگر است.

دبیرکل ستاد در ادامه؛ راه‌اندازی و ساماندهی مرکز نگهداری و درمان زنان معتاد و ایجاد مراکزی برای نگهداری معتادان دارای بیمارهای خاص، توجه به توانمندسازی و اشتغال مددجویان را از جمله مواردی برشمرد که می‌توان با کمک خیرین انجام داد.

اولویت‌دارترین آسیب اجتماعی کشور، اعتیاد است

همچنین مهندس حبیب‌الله بور بور رئیس مجمع خیرین کشور در این نشست، با بیان اینکه اولویت‌دارترین آسیب اجتماعی کشور، اعتیاد است، گفت: فرمایش امام خمینی (ره) که فرمودند «نجات یک معتاد، نجات یک ملت است»، نشان می‌دهد که همه باید نسبت به معضل اعتیاد به فکر باشیم تا این مشکل حل شود.

وی پیشنهاد داد که در مجمع خیرین، مجمع خیرینی در صنف‌های مختلف تشکیل شود تا آسیب‌های مربوط به آن صنف در همان مجمع مرتبط بررسی شود.

بور بور گفت: باید مسئله اعتیاد را به جایی برسانیم که متقاضی برای مصرف مواد مخدر نداشته باشد؛ زیرا تا زمانی که متقاضی وجود داشته باشد، تولیدکننده و قاچاقچی موادمخدر هم وجود دارد.

در پایان نشست، رئیس و اعضای مجمع خیرین کشور بر همکاری در عرصه مبارزه با موادمخدر اعلام آمادگی کردند و مقرر شد مجمع آسیب‌های اجتماعی نیز تشکیل شود.

 

منبع: ایرنا

 

انتهای پیام/

ارسال نظر