کد خبر: 1496

یک روانشناس بالینی معتقد است افزایش نرخ طلاق، خیانت و انحرافات اخلاقی نتیجه تفکرات فانتزی و کارتونی و همچنین نداشتن آموزش های پیش از ازدواج است.

به گزارش نیکوکار، ناهید خانبابائی  با بیان این مطلب اظهار داشت: زندگی مشترک دارای موقعیت ها و لایه های مختلف است که زوجین باید برای آنها آماده باشند، همیشه اختلافات از رویدادهای بد اقتصادی و یا حوادث ناخوشایند شروع نمی شود گاهی یک گفت و گوی ساده و حتی محبت آمیز می تواند باعث کدورت های بزرگ شود به همین دلیل آموزش مهارت های پیش از ازدواج باید جدی گرفته شود.

وی تصریح کرد: وقتی یک جمله محبت آمیز با لحن بد و یا زبان بدن نامناسب بیان شود می تواند پیام گوینده را اشتباهی انتقال دهد و آن جمله عاشقانه را به یک عبارت طعنه آمیز و حتی مسخره بدل کند. گاهی یک عبارت در شوخی می تواند لبخند را به گریه مبدل سازد و این به خاطر آن است که فرد همچنان رفتارها و الگوهای دوران مجردی که با دوستان خود داشته را در زندگی مشترک انجام می دهد و این به دلیل نداشتن مهارت های پیش از ازدواج است، در مشاوره ها همواره به زوج های جوان تاکید می شود که همسر شما دوست دوران مجردی نیست و نباید هر دیالوگ و رفتاری را با همسرتان داشته باشید.

این روانشناس بالینی ادامه داد: اندیشه ها، انگیزه ها و نوع نگاه به زندگی مشترک باید پیش از ازدواج بررسی و حتی اصلاح شود چراکه افراد پیش از ازدواج  نگاهشان به زندگی بیشتر رویایی، فانتزی و حتی شبیه کارتون هایی نظیر دیو و دلبر و سیندرلا است!

وی با بیان اینکه هدف از یک رابطه مشترک از خود رابطه مهمتر است افزود: اگر هر فرد خواسته ها، آرزوها و نیازها و اهداف کوتاه مدت و بلند مدتش را بشناسد و برای هر یک برنامه ریزی منطقی هم داشته باشد باز هم در زندگی مشترک دچار دغدغه خواهد شد چون در یک رابطه قرار نیست دو هدف با دو مسیر مختلف طی شود بلکه باید یک هدف را از یک مسیر مشخص دنبال کرد.

خانبابائی اضافه کرد: اگر هر یک از طرفین به دنبال آمال و آرزوهای شخصی خود باشند؛ سکان زندگی از دست آنها خارج خواهد شد، پس در ابتدا لازم است برای شناخت همدیگر وقت اختصاص داده شود. برای جزئی ترین مسائل زندگی برنامه ریزی و درمورد کم اهمیت ترین مسائل نظرخواهی شود نکته جالب اینکه اغلب ازدواج ها در چند ماه اول زندگی دقیقا بر سر همین کم اهمیت ترین مسائل به بن بست می رسد.

وی با اشاره به اینکه بی برنامگی را نباید با مواردی نظیر ایثار و ازخودگذشتگی اشتباه گرفت افزود: زنی که قوانین خاصی برای خودش ندارد، در نتیجه هیچ برنامه ای برای ادامه رابطه ندارد، هیچ انتظار خاصی از یک مرد نداشته و هیچ شرط و محدودیتی برای او قائل نیست؛ چون اساسا این فرد به ازدواج به عنوان یک رویداد جدی فکر نمی کند او بدون هیچ هدفی وارد رابطه ای شده که برایش پیش آمده است و از ابتدا تسلیم شرایط است.

این زوج درمانگر گفت: علاوه بر آموزش مهارت های پیش از ازدواج، طرفین می بایست زیر نظر متخصص مورد ارزیابی شخصیت قرار گیرند چراکه عدم تناسب خصوصیات شخصیتی دختر و پسر می تواند پس از شروع رابطه دردسرساز شود، به طور مثال بیشتر مردان برون گرا نمی توانند با زنان درون گرا زندگی خوبی داشته باشند بر همین اساس تیپ های شخصیتی زوجین باید پیش از ازدواج بررسی و درصورت وجود تعارضات شخصیتی، تکنیک هایی را به آنها آموزش داد.

خانبابائی خاطرنشان کرد: درست است که میزان درآمد و شرایط مطلوب اقتصادی در  کیفیت زندگی تاثیرگذار است ولی ملاک اصلی در خوشبختی محسوب نمی شود. بلکه عیار یک رابطه را میزان تعهد، مسئولیت پذیری، شادی و نشاط، رضایتمندی، درک متقابل و تلاش برای رسیدن به اهداف مشترک مشخص می کند به همین دلیل باید تاکید کرد که فقدان آموزش مهارت های زندگی مهم ترین دلیل در شکل گیری اختلافات است، در حالی که فقر و بیکاری تاثیر چندانی در بروز طلاق ندارد.

 

منبع: مهر

 

انتهای پیام/

ارسال نظر