مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: در حوزه آسیبهای اجتماعی و مشارکت های اجتماعی در۳ سال گذشته تلاش بسیاری انجام شده است که به جرأت میتوان گفت در حوزههای مختلف سازمان دوره کنونی مدیریت شهری قابل مقایسه نیست.
به گزارش نیکوکار، نرگس معدنی پور، دبیر نشست هماندیشی نقش بانوان در مدیریت شهری در نشست شورای عالی استانها با بیان اینکه تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از نقاط عطف تاریخ سیاسی ایران است که نشان از ظرفیت سیاسی جمهوری اسلامی دارد، اظهارکرد: یکی از اهداف اصلی تشکیل شوراها شرکت دادن مردم در اداره شهر و روستای خودشان است. از این طریق ظرفیت گفتوگو در سطح ملی و محلی برای همه فراهم و روابط سالم و مردمی جایگزین روابط شخصی شده است. شهرها باید محیط سالمی برای نسلهای آینده باشند و موفقیت در این امر به برابری زنان و مردان بستگی دارد.
وی ادامه داد: چالش جهانی اطمینان از محیط امن در اقتصاد، تولید و زندگی است. از دهه ۱۹۷۰ توجه به مسائل شهری، رویکردهای جنسیتی و عدالت آغاز شد و در این رویکرد بر ساختن شهرهای قابل پذیرش برای زنان از طریق مشارکت آنها در ساز و کارهای تصمیم گیری محلی و همچنین بهرهمندی از خدمات محلی، تأکید شد. نگاهی به نتایج و پژوهشهای صورت گرفته در برخی از کشور نشان میدهد پروژههای کاملی برای شهر حامی زنان صورت نگرفته است. زنان به طور کامل در فرآیند برنامهریزی شهری حضور ندارند، به طور سنتی برنامهریزی شهری از سوی مردان انجام شده و نیاز زنان مورد توجه قرار نمیگیرد.
عضو شورای شهر تهران گفت: از طرفی تصمیماتی که در حوزه حمل و نقل، امنیت، مسکن و مسائل بهداشتی گرفته میشود بر زنان تاثیر مستقیم میگذارد. اولین قدم برای ایجاد شهری مناسب برای زنان این است که با زنان و دختران آشنا شد و نیازهای آنان را تحلیل کرد و در این راستا برنامه ریزی و بودجهریزی را انجام داد و فرهنگ سازی صورت بگیرد. ایجاد شهر مناسب برای زنان، موجب تاثیر مثبت در کودکان و فرزندان و خانواده میشود. نیمی از ظرفیتهای جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی کشور در قالب زنان یافت میشود.
وی با بیان اینکه در دهههای گذشته بیشترین دغدغه کارشناسان و پژوهشگران توجه به زنان در مقاطع مختلف است، اظهار کرد: اکنون دیگر زنان تنها موضوع برنامه ریزیها نیستند؛ بلکه خود در سیاستگذاریهای کلان نقش دارند. زنان سیاستگذار و برنامه ریز در حوزه زنان و سایرحوزهها هستند و شاهد تلاش در راستای بهبود در حوزه زنان هستیم. تبادل نظر با زنان موجب رشد مدیریت شهری خواهد شد.
معدنی پور همچنین اضافه کرد: رویکرد خانواده محوری باید در حوزه مدیریت شهری حاکم باشد و این نیاز جامعه ماست. قرار بر این است که این نشستها با یک برنامه منسجم ادامه پیدا کند و به چالشهای زنان توجه بیشتر شود و در حوزه مدیریت شهری برنامه ریزی و اقدام شود. در شهرهایی که قابلیت اجرا داشته باشند هم این برنامهریزی انجام خواهد شد. این نشستها قرار است که ادامه پیدا کند و ارائه برنامه و چالشها برای برون رفت از مشکلات را خواهیم داشت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
ارائه «تخفیف» شهریه به دانشآموزان سمپادی دارای مشکلات مالی
-
اعلام نتیجه نهایی اولین آزمون استخدامی اختصاصی معلولان
-
بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست
-
روند رو به رشد سهم هزینههای سلامت از سبد خانوار/ نگرانی از روند افزایشی «پرداخت از جیب» برای سلامت
-
۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال ۶۰ هزار مددجوی بهزیستی
-
آغاز کارزار رسانهای والدآگاه؛ فرزند ایمن/تشکیل تیمهای پیشگیری از اعتیاد در ۳۹۰۰ محله
ارسال نظر