کد خبر: 14797

معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در برخی مناطق کشور به لحاظ مسائل فرهنگی والدین اجازه تحصیل به دخترانشان را نمی‌دهند، گفت : خلا یک قانون برای الزامی شدن سوادآموزی در کشور را حس می‌کنیم.

به گزارش نیکوکار، غلامرضا بروجی با بیان اینکه بعد از دریافت یک حکم در برنامه هفتم پیشرفت از مجلس شورای اسلامی، آموزش و پرورش مکلف شد اساسنامه نهضت سواد آموزی را مبتنی بر مفاهیم جدید و رویکرد توسعه و تعمیق سواد بازنگری کند، گفت: نهضت سوادآموزی با تعریف سواد پایه در آخرین مراحل ماموریت خود است و از طرفی هم با چالش‌هایی دست و پنجه نرم می‌کند که عبور از آن‌ها بسیار مهم است، تولید سوادهای جدید در جامعه به عنوان یک نیاز مطرح است بنابراین اساسنامه سازمان مورد بازنگری قرار گرفت تا با نام جدید، رویکرد جدید و اهداف و وظایف جدید با پیشنهاد به شورای عالی آموزش و پرورش ذیل مقام عالی وزارت بررسی شود و درصورت تایید سایر مراحل را در هیئت دولت سپس مجلس طی کند تا شاهد یک سازمان جامع آموزش بزرگسالان کشور باشیم و خواندن و نوشتن بخش کوچکی از ماموریت‌های آن باشد و مفاهیم جدید را پیش ببرد.

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های مطرح شده در نهضت سوادآموزی بحث نیروی انسانی است، افزود: آموزش بزرگسالان کشور نیروی انسانی ندارد و مجبور است با بستن قرارداد با موسسات آموزشی، افرادی را تحت عنوان آموزش یار یا آموزش دهنده به کار گیرد که بعد از سال‌ها خود این نیروها مطالبه استخدام و ساماندهی را دارند و باری را برای تعلیم و تربیت کشور ایجاد می‌کنند. همیشه یکی از معضلات و مشکلات آموزش و پرورش تعیین و تکلیف کردن نیروهای جدید بوده است.

معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در بازنگری جدید اساسنامه مثل همه دوره‌های آموزش رسمی کشور مانند دوره ابتدایی، دوره متوسطه اول و متوسطه دوم، توجه به نیروی متخصص آموزش بزرگسالان خواهد شد،ادامه داد: با این کار دغدغه استخدام، پرداخت هزینه‌ها و بیمه و حق الزحمه و … را نخواهیم داشت.

بروجی با بیان اینکه با بازنگری اساسنامه، آموزش بزرگسالان کشور ساماندهی می‌شود، گفت: مشکلات از روی دوش نهضت سوادآموزی برداشته خواهد شد.

وی درباره مخالفت والدین با آموزش دخترانشان در برخی از مناطق کشور افزود: در برخی از مناطق عدم شرکت دختران یا بانوان در بحث آموزش با برخی از مسائل فرهنگی مرتبط است که فقط بر عهده نهضت سوادآموزی و صرفا آموزش و پرورش نیست، بسیاری از دستگاه‌ها باید کمک کنند تا فرهنگسازی صورت بگیرد و دختران و بانوان بتوانند از نعمت سواد در هر سطحی شرکت و بهره ببرند. این فرهنگ‌سازی باید توسط تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های کشور انجام شود، ضمن اینکه خلا یک قانون الزامی کردن سواد در کشور را حس می کنیم.

معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه خلا این قانون و پیشنهاد برای تدوین و تصویب آن اعلام شده است، ادامه داد: قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی باید این مسئله را کارشناسی کنند. مرکز پژوهش‌های مجلس موضوع را به لحاظ علمی مورد تحقیق و تفحص قرار دهد. نهضت سوادآموزی با توجه به اختیاراتش به عنوان بخش کوچکی از قوه مجریه می‌تواند پیشنهاد دهد و وزارت آموزش و پرورش می‌تواند آن را تحت عنوان لایحه، طرح یا پیشنهاد در مجلس شورای اسلامی پیگیری کند تا تبدیل به قانون شود.

وی با بیان اینکه در شورای عالی پشتیبانی سواد، تعداد بسیار زیادی از وزارتخانه‌ها عضو شورای عالی سواد کشور هستند، گفت: این یعنی بخشی از مباحث به سایر وزارتخانه‌ها برمی‌گرد و باید همه دست به دست هم دهند و مسائل و موازی کاری‌ها حل شود تا به سمتی برویم که جشن باسوادی کشور را برگزار کنیم.

بروجی در پایان با بیان اینکه در کشف و شناسایی بی‌سوادان و کم سوادان آمار شفافی نداریم و با مشکل مواجه هستیم، اظهار کرد: درخواست داریم رسانه‌ها به کمک بیایند، اطلاع رسانی انجام شود و هرکسی در کشور که دسترسی به کم سواد یا بی سواد دارد این افراد را معرفی کند تا با دسترسی زودتر به آن ها بتوان زمینه باسواد شدن این افراد را فراهم کنیم.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها

ارسال نظر