راهنمایان تورهای گردشگری و موزهها برای تعامل صحیح با شهروندان دارای معلولیت و ارائه خدمات به آنها طبق برنامه منظم آموزش میبینند.
به گزارش نیکوکار، ایجاد بستر توسعه گردشگری افراد معلول نه تنها در راستای پاسخ به حقوق برابر آنان برای مشارکت اجتماعی در سطح جهان و به ویژه در دهه اخیر به شدت مورد توجه دولتها قرار گرفته است، بلکه صنایع گردشگری با ایجاد تسهیلات دسترسپذیری تلاش میکنند افراد معلول را به شکل روزافزون به خریداران خدمت گردشگری و تأمین بخشی از منافع مالی در این عرصه تبدیل کنند.
سومین جلسه میز ملی گردشگری در راستای دو محور اصلی جلسه، اولویتبندی اقدامات میز ملی گردشگری دسترسپذیر در سال جاری و ترسیم اقدامات دسترسپذیری موزههای کشور برگزار شد.
بر اساس تصمیم میز ملی گردشگری دسترسپذیر، آموزش منظم و طبق برنامه راهنمایان موزهها و عرصه گردشگری برای تعامل صحیح و ارائه خدمت به گردشگران دارای معلولیت مبتنی بر رعایت شأن این افراد و درک علمی از نیازهای آنان در این عرصه به عنوان یکی از مهمترین الزامات توسعه گردشگری دسترسپذیر مصوب شده است. آموزش این عوامل با پشتیبانی مالی وزارت میراث فرهنگی و منطبق با برنامه منظم پایدار صورت میپذیرد؛ البته تاکنون گروههای مختلفی از راهنمایان گردشگری نیز آموزش دیدهاند.
اولویتهای مناسبسازی و دسترسپذیری موزهها نیز از جمله مواردی است که متناسب با نیازهای تخصصی گروههای مختلف دارای معلولیت از جمله ناشنوایان و نابینایان تکمیل و به تصویب رسیده است.
نمایندگان گروههای هدف دارای معلولیت، بر الزام همه دستگاههای اجرایی برای پیشبینی بودجه دسترسپذیری اماکن و تأسیسات تاکید دارند و از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز درخواست مؤکد شده است که بودجه دسترسپذیری اماکن گردشگری کشور را با اولویت موزهها و اماکن تاریخی در بودجه ۱۴۰۲ کشور پیشبینی و به دولت ارائه دهد.
ضرورت استفاده از فناوریهای نوین برای ارائه اطلاعات گردشگری و تاریخی به همه افراد به ویژه افراد دارای معلولیت از دیگر مواردی است که در جلسه میز ملی گردشگری به تصویب رسیده و مقرر شده است که تدوین نرمافزارهای کاربردی ارائه اطلاعات اماکن گردشگری به افراد نابینا و ناشنوا با همکاری شرکتهای دانش بنیان پیگیری شود.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزاری جشنوارهها و رویدادهای مروج گردشگری دسترسپذیر با جلب مشارکت همه دستگاهها ضروری دانشته و بر شرکت گسترده تشکلهای افراد معلول در نمایشگاههای گردشگری سال جاری در سطح ملی و استانی با فراهم کردن امکان عرضه صنایع دستی افراد معلول و برگزاری جشنوارههای ترویجی گردشگری افراد معلول تاکید کرد.
امروزه ارائه تورهای اسکی ویژه معلولان، غواصی برای افراد معلول از جمله نابینایان و حضور افراد معلول در تورهای طبیعتگردی حتی در مناطق صعبالعبور به امری عادی تبدیل شده است. موزههای جهان نیز علاوه بر دسترسپذیری فیزیکی با استفاده از فناوریهای گسترده اطلاعاتی ـ ارتباطی ارائه اطلاعات کلیه اشیاء موجود در موزهها را به افراد ناشنوا و نابینا از طریق نرمافزارهای کاربردی یا دستگاههای راهنمای صوتی در اختیار این گروه قرار میدهند و آشنایی نابینایان با اشیاء موزهها از طریق ماکت در دسترس است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/
پیشنهاد
-
بازگشت ۷۷ دانشآموز ایلامی بازمانده از تحصیل به مدرسه
-
بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشوری هستند
-
تشریح جزئیات پرداخت کمک هزینه معیشت به افراد دارای معلولیت
-
مددکاران اجتماعی توانایی نقشآفرینی در سیاستگذاریها را دارند
-
تلفن ۱۲۳ راهنماییهای لازم درباره همسرآزاری را میدهد
-
جزئیات آخرین وضعیت نوسازی مدارس تهران/بیش از ۸ هزار کلاس درس نیازمند بازسازی
ارسال نظر