معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۶۹ واحد گفتار درمانی در سطح کشور در حال فعالیت است که ۸۲ کارشناس گفتار درمانی در آن فعالیت می‌کنند، گفت: در سال گذشته ۵۱۲۴ فرد ناشنوا و کم‌شنوا تحت پوشش واحدهای گفتار درمانی بودند و از خدمات این مراکز استفاده کردند.

به گزارش نیکوکار، محمد نفریه در نشستی خبری که در استانه روز جهانی ناشنایان برگزار شد، ضمن تشریح دیگر خدمات سازمان بهزیستی به ناشنوایان بیان کرد: واحدهای شنوایی شناسایی از دیگر مراکزی هستند که به افراد کم‌شنوا یا ناشنوا خدمات ارائه می‌کنند. واحدهای شنوایی شناسی با ۶۶ کارشناس شنوایی‌شناس در سطح کشور فعالیت می‌کنند و در سال گذشته ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات این مراکز استفاده کردند که در زمینه‌های غربالگری شنوایی نوزادان، ارزیابی و تشخیص کمک شنوایی، مداخله و توانبخشی بعد از تشخیص اعم از تجویز و تامین وسیله کمک شنوایی، تربیت شنوایی و خدمات دیگر ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۶۹ واحد گفتار درمانی در سطح کشور در حال فعالیت است که ۸۲ کارشناس گفتار درمانی در آن فعالیت می‌کنند، گفت: در سال گذشته ۵۱۲۴ فرد ناشنوا و کم‌شنوا تحت پوشش واحدهای گفتار درمانی بودند و از خدمات این مراکز استفاده کردند.

نفریه تامین وسایل کمک توانبخشی را از دیگر خدمات سازمان بهزیستی در این زمینه عنوان کرد و افزود: ۲۰ درصد از کل اعتبارات وسایل کمک توانبخشی برای افراد دارای معلولیت کم‌شنوایی و ناشنوایی هزینه می‌شود که بیش از ۳۱ میلیارد بودجه می‌برد. در سال گذشته ۲۷۳ هزار نفر از وسایل کمک توانبخشی مانند سمعک و سایر وسایل کمک شنیداری استفاده کردند. همچنین در سال گذشته بیش از ۲۰ هزار دستگاه سمعک، ۲۵۲ هزار عدد باطری سمعک و ۲۴۴ عدد سایر وسایل تحویل شده است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین در سال گذشته ۴۷ هزار و ۶۴۰ نفر با سرانه ۲۴۰ هزار تومان سالانه کمک هزینه تامین باطری سمعک جهت مصرف یکساله‌شان دریافت کردند.

وی گفت: از جمله خدمات دیگری که افراد کم‌شنوا و ناشنوا دریافت می‌کنند، خدمات حمایتی است و در حال حاضر بیش از ۱۰۱ هزار فرد ناشنوا و کم‌شنوا تحت پوشش دریافت کمک هزینه معیشت توانبخشی یا مستمری هستند و هزار و ۱۱۶ نفر حق پرستاری دریافت می‌کنند که رقم آن در سال جاری به یک میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

نفریه به اقدامات جدیدی که برای افراد دارای کم‌شنوایی یا ناشنوایی انجام شده است، اشاره کرد و گفت: از سال گذشته تفاهمنامه‌ای بین گروه‌های اصلی و سمن‌های اصلی افراد دارای ناشنوایی برای تحقق زبان اشاره ایرانی امضا شد. افراد ناشنوا از زبان اشاره استفاده و با کمک دست و چهره، صحبت خود را منتقل می‌کنند و این زبان در همه کشورها به صورت بومی و در کشور ما هم اینطور است و به صورت بومی وجود دارد.

وی افزود: با توجه به وجود اختلافاتی بین گروه‌های مختلف ناشنوایی از نظر اشارات این زبان، سازمان بر آن شد که گروه های اصلی را دور هم جمع کند و بتوانند زمینه مساعدی را فراهم کنند تا زبان اشاره ایرانی به تایید و تصویب مراجع ذیصلاح برسد. در حال حاضر متخصصان و نمایندگان گروه‌های مختلف روی این موضوع کار می‌کنند و امید است بتوانیم مستندات و الگویی برای تصویب زبان اشاره ایرانی به مراجع ذی‌صلاح ارائه دهیم.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه در کشور بیش از ۶۰ تشکل و انجمن داریم که در حوزه معلولان ناشنوا و کم‌شنوا فعالیت می‌کنند، گفت: سال گذشته شبکه ملی تشکل‌های مردم‌نهاد معلولان شنوایی در اسفندماه تشکیل و انتخاباتی با حضور پررنگ گروه‌های مختلف برگزار شد. در حال حاضر این شبکه در حال ثبت و دریافت مجوزهای لازم است تا بتواند کرسی این نوع معلولیت را در کمیته هماهنگی و نظارت بر قانون افراد دارای معلولیت پر کند و زبان گویایی برای مطالبات این عزیزان باشد.

نفریه در پایان به مناسب‌سازی محتوای قابل ارائه برای افراد دارای اختلال شنوایی اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته در راستای ماده ۲۱ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت تفاهمنامه‌ای با سازمان صدا و سیما امضا و بر اساس آن قرار شد که ۶۰ فیلم سینمایی برای افراد ناشنوا مناسب‌سازی شود. تاکنون ۳۰ فیلم مناسب‌سازی شده است و تا آخر امسال هم ۳۰ فیلم دیگر مناسب می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

ارسال نظر